Marko Čermák oslavil v Berouně kulatiny

6.2.2020 - autor: azor
Už pět let pořádá spolek Modrej Beroun každou první středu v měsíci hudební country, folkové a trampské večery. Ten poslední byl ve znamení osmdesátky. Legendární muzikant a výtvarník přijel do pivovaru Berounský medvěd oslavit kulaté narozeniny.
Marko Čermák oslavil v Berouně kulatiny

V případě Marko Čermáka nejde mluvit jen o legendě. Na místě je množné číslo. Protože on je bez diskuze legendou hned dvakrát. A bylo by těžké změřit, zda vyoral hlubší brázdu v dějinách české country nebo komiksu. Jako muzikant tvořil se svým banjem od konce šedesátých let minulého století páteř kapely Greenhorns (po invazi bratrských armád přejmenované na Zelenáče) a se skupinou Paběrky aktivně hraje dodnes. Jako výtvarník vtiskl podobu hrdinům komiksu o partě Rychlých šípů a vytvořil nespočet ilustrací do knih, časopisů a map.

Ve středu 5. února se na šalandě rodinného pivovaru Berounský medvěd zařadil Marko Čermák do „modrý party oslavenců“. Tedy mezi osobnosti, které toho hodně udělaly pro českou country a přijely oslavit významné životní jubileum na některou z akcí spolku Modrej Beroun. K dlouhé řadě gratulantů se z pódia připojila místní bluegrassová formace Tři v trávě doplněná u příležitosti oslavy „nižborským Američanem“ Jimmy Bozemanem. 

autor: azor